

2nd ENTSO-E's Workshop with Stakeholders on the Connection Network Codes national implementation guidance documents

Date: 13 September 2016

Time: 10:00 -17:00

Place: ENTSO-E premises – ground floor (Avenue Cortenberg, 100, 1000, Brussels)

Draft AGENDA

No	Subject	Duration	Time	Lead
1.	Welcome and introduction	10 min	10:00-10:10	Ralph Pfeiffer ENTSO-E Convenor of the Working Group Connection Network Codes
2.	ENTSO-E overview on general consultation outcomes	10 min	10:10 – 10:20	Irina Minciuna ENTSO-E System Development Adviser
3.	European Commission view	10 min	10:20 -10:30	Will Francis European Commission
4.	ACER views	10 min	10:30-10:40	Uros Gabrijel Agency for the Cooperation of Energy Regulators (ACER)
5.	Overview of the comments received during the consultation and ENTSO-E conclusions Stakeholder statements & discussions	2 h	10:40-12:40	Jonathan Sprooten ENTSO-E Member Connection Network Codes Implementation All
6.	Lunch	1h	12:40-13:40	
7.	Three parallel interactive thematic session ¹	2h	13:40-15:40	All

¹ Note: the topics are to be established in Connection Codes Stakeholder Committee on 8 September



8.	Coffee break	15 min	15:40-15:55	All
9.	Outcomes from thematic sessions	45 min	15:55-16:40	One representative from each session
10.	Next steps in drafting the guidance documents	10 min	16:40-16:50	Irina Minciuna ENTSO-E System Development Adviser
11.	Conclusions	10 min	16:50-17:00	Ralph Pfeiffer ENTSO-E Convenor of the Working Group Connection Network Codes