

2nd Public Workshop on Frequency Stability Parameters for Connection Network Code Implementation

Date: 20 July 2017 Time: 10:30 -16:30 Place: ENTSO-E, Avenue de Cortenbergh 100, 1000 Brussels, Belgium

AGENDA

No	Subject	Duration	Time	Lead
1.	 Welcome and introduction Overview of the elaboration process of guidance on frequency related parameters Summary of 1st Workshop on Frequency Stability Parameters and related ESC meeting discussions High level outcome of the Public Consultation 	30 min	10:30-11:00	Ralph Pfeiffer / Jonathan Sprooten ENTSO-E Convenor and co- Convener of the Working Group Connection Network Codes
2.	 First round of draft guidance on frequency related parameters (Part 1) Frequency sensitive mode (FSM) Limited Frequency Sensitive Mode – Overfrequency (LFSM-O) Limited Frequency Sensitive Mode – Underfrequency (LFSM-U) 	120 min	11:00-13:00	ENTSO-E / All
3.	Lunch	60 min	13:00-14:00	
4.	 First round of draft guidance on frequency related parameters (Part 1) Frequency Ranges Rate of Change of Frequency (RoCoF) Withstand Capability Synthetic Inertia (SI) and Demand Response very fast Active Power Control (DR APC) 	60 min	14:00-15:30	ENTSO-E / All
5.	Coffee & Tea break	15 min	15:30-15:45	
6.	 Initial TSO's and stakeholders' view on: Demand Response System Frequency Control (DR SFC), Frequency ranges of automatic connection and gradient of active power increase, Auto reconnection after an incidental disconnection, 	30 min	15:45-16:15	ENTSO-E / All



- Admissible active power reduction at low frequencies

7.	Conclusions and next steps	15 min	16:15-16:30	Ralph Pfeiffer ENTSO-E Convenor of the Working Group Connection Network Codes
----	----------------------------	--------	-------------	---